Skip to main content

ΚΚΕ: Ανακούφιση μόνο με κατάργηση ΦΠΑ και ειδικών φόρων σε καύσιμα-είδη λαϊκής κατανάλωσης

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η ΕΕ δεν μπορεί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας, γιατί είναι ακριβώς η πολιτική της που το δημιουργεί και το γιγαντώνει, σχολιάζει, με αφορμή και τη Σύνοδο Κορυφής, το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Όπως σημειώνει, «είναι η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας και της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης” – με την “απολιγνιτοποίηση”, το “χρηματιστήριο ρύπων” κλπ – που βήμα-βήμα υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. Σήμερα, μάλιστα με πρόσχημα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, προωθούνται σχεδιασμοί και κυρώσεις εκατέρωθεν, που θα φέρουν ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή και γενικότερη φτώχεια».

Κατά το ΚΚΕ, ανακούφιση μπορεί να υπάρξει μόνο με κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης, αυξήσεις στους μισθούς. Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο με τον αγώνα για να πάψει η ενέργεια να αποτελεί “εμπόρευμα” και για να αξιοποιηθεί το σύνολο εγχώριων ενεργειακών πηγών, με σκοπό την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.