Skip to main content

Ν. Παπαθανάσης: Άγνωστες για τον ΣΥΡΙΖΑ οι λέξεις συγγνώμη, αλήθεια, επενδύσεις, εμπιστοσύνη

Άγνωστες για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι λέξεις συγγνώμη, αλήθεια, επενδύσεις και εμπιστοσύνη είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Συμφωνώ με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι μας χωρίζουν δύο κόσμοι, και συγκεκριμένα, λέξεις που είναι άγνωστες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά για εμάς (οι λέξεις αυτές) είναι αξιακοί κανόνες» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης. Στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Παπαθανάσης, δεν υπάρχει η λέξη «συγγνώμη» που ανέφεραν οι βουλευτές της ΝΔ και ο πρωθυπουργός. «Ακόμα και σήμερα, που ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πουν ένα συγγνώμη για αυτόν τον διασυρμό που υπέστη, δεν είχατε το θάρρος και την τόλμη να ψελλίσετε μία κουβέντα. Δεν μπορείτε να την αρθρώσετε, ούτε όταν κλείνατε τις τράπεζες, ούτε στο Μάτι, ούτε όταν κοροϊδεύατε τους πολίτες με τα ψευτο-δημοψηφίσματά σας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί επίσης να πει τη λέξη «αλήθεια», την οποία δεν είπε στον λαό τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του.

Για την τρέχουσα πρόταση δυσπιστίας, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ την κατέθεσε επειδή αισθάνεται «την αναπνοή του ΚΙΝΑΛ και τρομάζετε».

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να πει τη λέξη «επενδύσεις», που με την κυβέρνηση της ΝΔ «αναμένεται να αυξηθούν κατά 21,9 % και η χώρα θα έχει τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση επενδύσεων στην Ευρώπη το 2022».

Τέλος, για τη λέξη «εμπιστοσύνη» είπε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και επενδυτή, κι αυτό δίνει μήνυμα στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα ότι «είμαστε σοβαροί. Γι’ αυτό οι ξένοι έρχονται, και θέλουν να αγοράσουν Ελλάδα», όταν η προηγούμενη κυβέρνηση «φοβόταν» να μιλήσει με τους επενδυτές και «κρυβόταν» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Πηγή: ΑΜΠΕ