Skip to main content

Ν. Παναγιώτοπουλος: Τα Rafale πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος με αφορμή τη σημερινή άφιξη των πρώτων έξι γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, που ενισχύουν την αμυντική θωράκισης της χώρας. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον κ. Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. 

«Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τη στρατηγική μας συνεργασία με τη Γαλλία αλλά, και για το κοινό μας όραμα για την ευρωπαϊκή άμυνα. Αυτά τα ανώτερα αεροσκάφη επόμενης γενιάς πολλαπλασιάζουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας και ενδυναμώνουν την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε σε κάθε πρόκληση ασφαλείας στην περιοχή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Playbook του Politico. 

Είναι ένα γεγονός που τόσο η Αθήνα όσο και το Παρίσι είναι πολύ χαρούμενοι για να τη νέα τους αμυντική συμμαχία, η οποία βοήθησε τον Εμανουέλ Μακρόν να αμβλύνει το οικονομικό και ψυχολογικό πλήγμα μετά την ακύρωση της τεράστιας συμφωνίας γαλλικών υποβρυχίων στην AUKUS πέρυσι, σχολιάζει το Politico.

naftemporiki.gr