Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Νωρίτερα τα νέα μέτρα, ενδεχομένως με κάποιες προσαρμογές

Χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα, ενδεχομένως με κάποιος προσαρμογές, οι οποίες όμως δεν θα παρεκκλίνουν από το γενικότερο πλαίσιο που έχει ήδη τεθεί, «έδειξε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε σημερινές του δηλώσεις, λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

«Πιθανολογώ ότι η επιτροπή το μεσημέρι θα μας εισηγηθεί τη χρονική μετάθεση των μέτρων, ενδεχομένως και κάποιες προσαρμογές μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Θα σταθμίσουμε τα δεδομένα και θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας σε ανακοινώσεις για το πώς θα προχωρήσουμε από αύριο και μετά ανάλογα με τη διασπορά της Όμικρον» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

Ερωτηθείς αν ενδέχεται να υιοθετηθούν πιο αυστηρά μέτρα ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «τα μέτρα που θα εφαρμόζονταν τη Δευτέρα θα έρθουν λίγο νωρίτερα» και «αν η Επιτροπή ζητήσει παρεμβάσεις πιο αυστηρές, ενδεχομένως στην ώρα ή κάτι επιπλέον, θα το σταθμίσει η κυβέρνηση και θα αποφασίσει». «Λίγο-πολύ πάντως ειναι αυτά που γνωρίζουμε» είπε και πρόσθεσε πως «οι τομείς στους οποίους θα εφαρμοστούν τα μέτρα ειναι αυτοί που γνωρίζουμε, δεν συζητάμε για κάτι παραπάνω.

Απαντώντας στις αιτιάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η έκρηξη των κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση να επαναξιολογήσει τα δεδομένα. «Η Όμικρον μάς φέρνει μία κατάσταση με την οποία δεν ήμασταν ξανά αντιμέτωποι στο παρελθόν, με έκρηξη κρουσμάτων που όμως δεν συνοδεύεται από αύξηση των νοσηλειών» ανέφερε. Επισήμανε ακόμη πως η βασική στόχευση των μέτρων είναι να εμποδιστεί ο κύκλος επέκτασης της νοσηρότητας στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, επανέλαβε πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους, σημειώνοντας πάντως πως μέχρι τις 10 Ιανουαρίου που θα επαναλειτουργήσουν θα υπάρξουν και άλλες συνεδριάσεις της Επιτροπής. Είπε ακόμη πως αν χρειαστεί θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα όπως πιο αυστηρός διαγνωστικός έλεγχος, ενδεχομένως περισσότερα τεστ, ή αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο.

naftemporiki.gr