Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Περισσότερα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών από τις αρχές Ιανουαρίου

Από τις αρχές Ιανουαρίου θα παραληφθούν νέα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και θα προστεθούν νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «εντυπωσιακή» ανταπόκριση στον εμβολιασμό των παιδιών, θυμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί πάνω από 28.000 ραντεβού. «Θα ξαναέχουμε μεγάλο αριθμό ραντεβού,  όταν θα παραλάβουμε και καινούρια εμβόλια για τα παιδιά στις αρχές Ιανουαρίου δεδομένου ότι το εμβόλιο αυτό είναι διαφορετικό, στο 1/3 της δόσης από τους ενήλικες. Θα υπάρχει όμως ομαλή ροή από τις αρχές του έτους» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι εμβολιασμοί για τα παιδιά 5 – 11 ετών ξεκινούν αύριο Τετάρτη 15/12. Σήμερα το απόγευμα η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας. Στόχος η ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη και την ασφάλεια του εμβολιασμού.

Για τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι κρίμα να φεύγει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι στη ζωή αν είχε εμβολιαστεί. «Το εμβόλιο είναι εδώ, να σπεύσουν όλοι και κυρίως οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν» πρόσθεσε.. 

Σε ό,τι αφορά στις εικόνες που καταγράφηκαν χθες στη Χαλκίδα με αρνητές γονείς να καίνε βιβλία, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι προκαλούν μόνο ανατριχίλα και τα πιο απαίσια συναισθήματα. Τους χαρακτήρισε «περιθωριακά στοιχεία», «τσαρλατάνους» και  ανθρώπους που μέσα στη γραφικότητά τους γίνονται επικίνδυνοι γιατί μπορεί να παρασύρουν ανθρώπους και «να τους πάρουν στον λαιμό τους». 

«Είδατε ότι από αυτούς τους τσαρλατάνους, τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος, προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 11 με πολύ αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Αντιμετωπίζουν και κατηγορίες κακουργηματικής πράξης. Τροποποιήθηκε και ο Ποινικός Κώδικας ώστε να έχει τη δυνατότητα και η αστυνομία και η δικαιοσύνη να αντιμετωπίζει με πιο αυστηρές κυρώσεις αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές», επισήμανε.

Όπως είπε οι άνθρωποι αυτοί «προσβάλλουν την κοινή λογική και εκπέμπουν φασιστικές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη Γερμανία του Χίτλερ». Σημείωσε τέλος ότι η οργανωμένη πολιτεία δε θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.