Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Μη αναστρέψιμο προβάδισμα του Ν. Ανδρουλάκη

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής, καθώς τα  αποτελέσματα, στο 70% των ψήφων που ανακοίνωσε η αρμόδια επιιτροπή του Κινήματος του δίνουν  μη ανατρέψιμο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος και τον συνεχάρη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  με ενσωματωμένο το 70,4% των ψηφισάντων στο Β’ γύρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 68,42%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου το 31,6%.

Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ ξεπέρασε τις 200.000 ψηφοφόρους.

Στο μεταξύ ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Ορχομενό και την Ερέτρια από την ΕΔΕΚΑΠ γιατί δεν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που είχε δώσει. 

Νωρίτερα ο  Ν. Ανδρουλάκης από το εκλογικό τμήμα του Εκθεσιακού Κέντρου Περιστερίου όπου ζήτησε εκ νέου «καθαρή εντολή  για να ξανακάνουμε ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη»

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για την πατρίδα, για την δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ και αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε ισχυρή τη δημοκρατική παράταξη» δήλωσε.

Γ. Παπανδρέου: Ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή

Στο εκλογικό τμήμα που έχει στηθεί στο δημαρχείο Νίκαιας ψήφισε ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία, Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας τους ψηφοφόρους να επιλέξουν «ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή».

«Την περασμένη Κυριακή με τη μεγάλη συμμετοχή στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια Παράταξη μεγάλη, δημοκρατική, ευεργετική για τον τόπο. Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για ισχυρή Ελλάδα και για μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Από αύριο έχουμε πολλή δουλειά, έχουμε νέους αγώνες, για την Ελλάδα της προκοπής, της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς» ανέφερε. 

Ανδ. Λοβέρδος: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ψήφισε το πρωί στη Μεταμόρφωση. «Ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά» δήλωσε.

Ο «πρεοεκλογικός αγώνας»

Εν όψει της σημερινής τελικής αναμέτρησης οι δυο υποψήφιοι ανήρτησαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα προεκλογικά τους σποτ. Με μια σειρά από εικόνες με υποστηρικτές του, διαφορετικών ηλικιών, που κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «μαζί» ήταν το σποτάκι του Νίκου  Ανδρουλάκη. Με εικόνες από τις περιοδείες  του – και με σύνθημα «πάμε μπροστά»- ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο διακύβευμα του δεύτερου γύρου, που όπως υπογράμμισε είναι  ποια ηγεσία θα ανασυστήσει εδώ και τώρα από τη βάση συμμετοχικά την κεντροαριστερά.

Ο… επαναπατρισμός πολιτών που στο παρελθόν είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ αλλά στην πορεία στράφηκαν σε άλλα  κόμματα ή επέλεξαν την αποχή θα αποτελέσει το μεγάλο «στοίχημα» της νέας ηγεσίας του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο ο Ν. Ανδρουλάκης όσο και ο Γ. Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο έκαναν αναφορές στο «πράσινο» παρελθόν

Πάντως το μεγάλο στοίχημα του νέου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής είναι να μπορέσει να προβάλλει ένα σαφές πολιτικό στίγμα  και  να μην «πιεστεί» από τη μονομαχία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Μια μονομαχία που θα γίνεται εντονότερη όσο πιο κοντά έρχονται οι εκλογές, καθώς τα κόμματα θα επιδιώκουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

naftemporiki.gr