Skip to main content

Κίνημα Αλλαγής: Τα μηνύματα των δύο «μονομάχων» λίγο πριν την τελική αναμέτρηση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής με λιγότερο από ένα 24ωρο να απομένει για το άνοιγμα της κάλπης του δεύτερου και τελευταίου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Μετά από μία εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους, σκληρή αντιπαράθεση, αλλά και καταγγελίες για παρατυπίες από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, τα βλέμματα πλέον στρέφονται στο τελικό αποτέλεσμα και στο κατά πόσο αυτό θα επηρεαστεί από το πολωτικό κλίμα.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο έκοψε πρώτος το «νήμα» ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος συγκέντρωσε το 36,88% των ψήφων, ενώ ο συνυποψήφιός του Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 27,97%. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, προχώρησε ανοιχτά σε δήλωση στήριξης του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ οι έτεροι τρεις υποψήφιοι του πρώτου γύρου Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης δεν πήραν θέση υπέρ του ενός ή του άλλου.

Μιλώντας χθες στην Κοζάνη ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τις 270.000 που ψήφισαν στον πρώτο γύρο να του δώσουν «καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής» και δεσμεύθηκε ότι «το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» αλλά «νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη».

«Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη εξαιτίας των κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολιτικές της Ν.Δ. και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση» είπε για να προσθέσει: «Η λύση είμαστε εμείς που μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες την προοπτική και να γίνουμε ένα ισχυρό κόμμα εξουσίας».

Σε δηλώσεις του παράλληλα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM σημείωσε πως ο ίδιος κράτησε «μία στάση συνεπή σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο: Η θέση μου είναι ότι πρέπει να πάμε με ήπιους τόνους, δεν χρειάζεται καθένας να πετάει βέλη στον άλλον. Αυτά έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά στο παρελθόν, τα εσωτερικά λάθη τα εκμεταλλεύτηκαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, δεν θέλω να δώσω κανένα όπλο στους πολιτικούς μας αντιπάλους».

Από την πλευρά του σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Παπανδρέου είπε χθες πως η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν έχει κριθεί καθώς τώρα είναι το β’ ημίχρονο με διαφορετικό διακύβευμα. Ο κόσμος, όπως είπε, στον δεύτερο γύρο θα επιλέξει όχι τον υποψήφιο που του αρέσει περισσότερο, αλλά εκείνον που μπορεί να ηγηθεί της παράταξης, να την μεγαλώσει, να την κάνει ισχυρή πλειοψηφούσα δύναμη, να έχει το διεθνές κύρος «αλλά να μπορεί να παλέψει και στη βουλή».

Χαρακτήρισε ουσιαστικό μειονέκτημα το γεγονός ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν έχει παρουσία στη Βουλή, καθώς όπως είπε «οι μεγάλες μάχες δίνονται στο κοινοβούλιο, ένα σημαντικό προπύργιο της Δημοκρατίας και δεν δίνονται από τις Βρυξέλλες».

Έκανε επίσης λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων του σχετικά με τις καταγγελίες για παρατυπίες στον πρώτο γύρο τονίζοντας ότι οι εκλογικές διαδικασίες της προσεχούς Κυριακής «πρέπει να είναι άψογες».

Εξήγησε πως ο ίδιος όπως και όλοι οι συνυποψήφιοί του δέχθηκαν καταγγελίες για προβλήματα στη διαδικασία κάτι που επιβεβαίωσε το αρμόδιο όργανο και ζήτησε να διερευνούν ενόψει του δεύτερου γύρου. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι θεματοφύλακας και εγγυητής της διαδικασίας που ο εκείνος ξεκίνησε το 2004.

naftemporiki.gr