Skip to main content

ΚΚΕ: Συνάντηση με Ομοσπονδίες του Δημοσίου για τις ιδιωτικοποιήσεις

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους Ομοσπονδιών του Δημοσίου, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου και αφορούν σε τεχνικά έργα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμό, καθαριότητα στους ΟΤΑ, κ.ά.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούνταν από τους Γρηγόρη Λιονή, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ  και Αρβανιτίδη Αλέκο, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά.

Το ΚΚΕ τόνισε, ότι θα σταθεί αρωγός σε έναν τέτοιο αγώνα κι εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα των Ομοσπονδιών του Δημοσίου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που φέρνουν απολύσεις, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, πετσόκομμα των μισθών, ακριβότερες υπηρεσίες για τα λαϊκά στρώματα και τεράστια κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από την πλευρά τους οι Ομοσπονδίες κατέθεσαν το κοινό πλαίσιο πάλης των 7 Ομοσπονδιών σχετικά με “τη διαρκή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης κρίσιμων δημόσιων λειτουργιών”, ανέδειξαν την ανάγκη συντονισμένου αγώνα και ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ.

Πρόκειται για τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΟΣΥΑΠΕ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΣ – ΥΠΕΧΩΔΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΜΗ ΤΕΔΥ, ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ.