Skip to main content

Θ. Θεοχαρόπουλος για κυβέρνηση: Στο εξωτερικό νομοταγείς, στο εσωτερικό «βαρύμαγκες»

H επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δανειστές «αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του στο εξωτερικό το παίζει νομοταγής και “σφάξε με αγά μου να αγιάσω” και στο εσωτερικό το παίζει “νταής και βαρύμαγκας”», ανέφερε σε σχόλιό του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Οι πολίτες όμως έχουν πλέον και γνώση και κρίση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Πράγματι συναντήθηκα με τον Γ. Παπανδρέου»

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά και αναφερόμενος στον χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τις ατελείωτες συζητήσεις και τις ατέρμονες διαβουλεύσεις, προσθέτοντας ότι απαιτούνται αποφάσεις και πράξεις.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «ενότητας και ανανέωσης, να μην πάμε όλοι μαζί χωρίς την ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων προσώπων».

«Έχουμε δεσμευθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη το 2017 να προχωρήσουμε σε ένα ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο του ευρύτερου χώρου της προοδευτικής παράταξης, όπου θα συμμετέχουν όλοι όσοι θέλουν να συνδιαμορφώσουμε την πορεία του προοδευτικού χώρου. Θέση μου, το συνέδριο να γίνει στις αρχές της άνοιξης του 2017, να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και μετά το συνέδριο πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογή επικεφαλής από τη βάση, με ανοιχτή διαδικασία, όπως έχει περιγραφεί από τις αρχές του 2016», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε: «Πράγματι, συναντήθηκα πρόσφατα με τον Γιώργο Παπανδρέου και είχαμε μία εποικοδομητική και γόνιμη συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και για την κεντροαριστερά. Η σταθερή μου θέση ότι απαιτείται ενότητα αφορά βεβαίως και το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ