Skip to main content

Β. Οικονόμου: Μπήκαν στο εστιατόριο και άρχισαν να με βαράνε

Αργά το βράδυ βγήκε από το νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις, ο βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, που το βράδυ δέχθηκε άγρια επίθεση από αγνώστους σε εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Περιγράφοντας το περιστατικό σε δημοσιογράφους, ο κ. Οικονόμου είπε ότι είχε κάτσει στο μαγαζί μόλις 10 λεπτά όταν «ήρθαν 10 “κύριοι” με τις κουκούλες και τα κράνη τους μέσα στο μαγαζί» και άρχισαν να τον βαράνε, όπως  ανέφερε. «Στο τέλος είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν» πρόσθεσε.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο γραφείο του βουλευτή, ο οποίος καταδίκασε το συμβάν λέγοντας: «Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να καταλάβουν άπαντες, από την κυβέρνηση, από όλα, ότι δεν επιτρέπονται αυτές οι συμπεριφορές. Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο».

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχουν χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

Με τον βουλευτή της Ν.Δ. επικοινώνησε αργά τη νύχτα ο πρόεδρος Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την συμπαράσταση του στο βουλευτή και καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε.

Το περιστατικό καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.