Skip to main content

Για «μαξιμαλιστικές θέσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο» κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό ΥΠΕΞ

Για «μαξιμαλιστικές θέσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο», κατηγορεί την Ελλάδα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος  Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ισχυρίζεται ότι η  Ελλάδα έχει «μαξιμαλιστικές θέσεις ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο», και πως «προσπαθεί μάταια μέσω στρατιωτικών συνεργασιών να επιβάλλει τις θέσεις στην Τουρκία».

«Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί εξοπλίζεται. Προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία»,  υποστηρίζει  το τουρκικό ΥΠΕΞ, εκτοξεύοντας απειλές λέγοντας πως «τέτοιες ενέργειες αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας σε Αιγαίο, Αν.Μεσόγειο και Κύπρο. Η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και απειλεί την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα». 

«Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Ελλάδας για τις θαλάσσιες ζώνες, αλλά και για τον εναέριο χώρο, είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι ένα όνειρο της Ελλάδος ότι μπορεί δημιουργώντας στρατιωτικές συμμαχίες που δημιουργούν προβλήματα και εντός του ΝΑΤΟ, ότι θα μπορέσει να επιβάλει τις θέσεις της στην Τουρκία», σημειώνει. 

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες ουσιαστικά αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο, όπως και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Η Ελλάδα αντί να συνεργαστεί, εξοπλίζεται, προσπαθεί να αποξενώσει την Τουρκία και αυτό θα προκαλέσει ζημιές στην ΕΕ, στην περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.