Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Βουλή δεν θα ακολουθήσει την φιλολογία περί αποστατών

«Αχνοφέγγει η νέα πολιτική ανατολή», τόνισε ο yπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2015 και τις πολιτικές εξελίξεις.

«Η Βουλή δεν θα ακολουθήσει την φιλολογία περί αποστατών βουλευτών», υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε: «εμείς οι βουλευτές της ΝΔ, που ψηφίσαμε το 2009, τον Κάρολο Παπούλια, έναν πολιτικό της αντιπάλου παρατάξεως, είμαστε αποστάτες;».

«Ο κίνδυνος να ξαναγυρίσουμε πίσω δεν έχει εξαλειφθεί και η χώρα δεν μπορεί να γυρίσει στην ημέρα της μαρμότας», υποστήριξε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε διαφορετική περίπτωση, πρόσθεσε, «η ιστορία θα επαναληφθεί, αλλά αυτή τη φορά όχι ως κωμωδία, αλλά ως τραγωδία».

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι στόχος είναι η αμοιβή των δημοσίων υπαλλήλων να συνδέεται με την εργασία που κάνουν και όχι με τα χρόνια εργασίας και χαρακτήρισε ως «ενδιαφέρουσα» την αναφορά του Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη για μείωση του ενεργειακού κόστους και ανάλογη αύξηση των μισθών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όσον αφορά την οικονομία ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός συμβολίζει την εισαγωγή της χώρας σε ένα καθεστώς δημοσιονομικής αυτάρκειας», αλλά παραδέχθηκε ότι αποδεικνύεται «επώδυνη η απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο».

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, περιλαμβάνει 3 αλήθειες:

  • «η Ελλάδα έχει θεσμικές υποχρεώσεις απέναντι στους πιστωτές της που πρέπει να τις τηρήσει» και «τζάμπα μαγκιές δεν συμβαδίζουν με την ευρωπαϊκή οικογένεια».
  • διαγραφή του χρέους: «διαγραφή όπως την εννοείτε εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας. Είναι εφικτή μία ρύθμιση, αλλά κανείς δεν θα μας χαρίσει 100 δις».
  • «οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν είναι μόνο υποχρεώσεις προς τους πιστωτές μας, αλλά αποτελούν συνθήκη εθνικής επιβίωσης» και «πρέπει να είναι δική μας πρωτοβουλία».

Newsroom naftemporiki.gr