Skip to main content

Τι απαντούν κύκλοι του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα περί αύξησης των μετακλητών υπαλλήλων

Στην αλλαγή της μεθοδολογίας για την καταγραφή των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους, αποδίδουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις αναφορές για αύξηση του αριθμού τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά τους ίδιους κύκλους, έως τον Νοέμβριο του 2015 «καταγραφόταν μια “εικονική πραγματικότητα”» διότι «στο μητρώο μισθοδοτούμενων του ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “μετακλητοί” καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά.». 

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο αριθμός των 2.067 μετακλητών που εμφανίζεται σε διάφορα δημοσιεύματα αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους, έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι 567 επιστημονικοί συνεργάτες όλων των βουλευτών -ανεξαρτήτως κόμματος- οι 151 μετακλητοί που υπηρετούν στη Βουλή και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων, οι 631 μετακλητοί των δημάρχων και των λοιπών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, κ.λπ.

Κατά το υπουργείο, από τον περασμένο Ιανουάριο έως και το Σεπτέμβριο η αύξηση μετακλητών, αφορά σε μόλις 125 υπαλλήλους και οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στους ΟΤΑ, στους συνεργάτες βουλευτών και στους μετακλητούς της Βουλής. 

Όλγα Γεροβασίλη: Η αύξηση των υπουργείων επένδυση για να μειωθεί το κόστος

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, απέδωσε τη «μικρή» όπως τη χαρακτήρισε διαφορά στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων, στην ίδρυση καινούριων υπουργείων «που είναι απαραίτητα για την ανασυγκρότηση της χώρας», όπως το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Όπως πρόσθεσε, στόχος είναι η επίλυση ζητημάτων γραφειοκρατίας αλλά και μείωσης του κόστους του Δημοσίου και προς αυτήν την κατεύθυνση, η αύξηση των υπουργείων αποτελεί «επένδυση», η οποία θα αποδώσει σύντομα καρπούς.

Παράλληλα, επεσήμανε πως οι όποιες προσλήψεις έχουν γίνει, αφορούν τους χώρους της Υγείας και την Παιδείας, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ