Skip to main content

Στ. Πέτσας: Δεν θα μπει σε καραντίνα ο πρωθυπουργός

Δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας για τον πρωθυπουργό, ξακαθαρίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβενρητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο πριν από μερικές μέρες, ωστόσο, και οι δύο άνδρες είχαν υποβληθεί σε τεστ τα οποία βγήκαν θετικά. 

«Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον Αρχιεπίσκοπο. Πριν τη συνάντηση είχε προηγηθεί τεστ COVID-19 το οποίο ήταν αρνητικό και για τον Πρωθυπουργό και για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ, το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Με αυτά τα δεδομένα, η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας», αναφέρει ο κ. Πέτσας. 

Στο μεταξύ ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έστειλαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αναρτήσεις τους στο twitter.

«Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Eύχομαι πλήρη και ταχεία ανάρρωση στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμο. Οι ευχές όλων μας τον ακολουθούν», έγραψε ο κ. Βαρβιτσιώτης.