Skip to main content

Αδ. Γεωργιάδης: Οριστικό τέλος στο άβατο των Εξαρχείων με τη Ν.Δ.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή τα έκτροπα στο Πολυτεχνείο.

«Είναι πολιτική απόφαση, ο κ. Τόσκας δεν άφησε την αστυνομία να πλησιάσει, θα στηρίζαμε την κυβέρνηση αν αξιοποιούσε την εισαγγελική εντολή» είπε, μιλώντας στον ρ/σ Αlpha.

Πρόσθεσε πως η αστυνομία έμενε να κοιτάζει. Χτες, δηλαδή, ενώ εκδόθηκε εισαγγελική άδεια να μπει η αστυνομία στο Πολυτεχνείο, ο κ. Τόσκας δεν την άφησε να μπει, σημείωσε.

Όπως ανέφερε, εδώ και πολλά χρόνια έχει καταντήσει σαν έθιμο για την Ελλάδα να καίγεται η Αθήνα και να καταστρέφεται η δημόσια περιουσία. Αφήνοντας σαφείς αιχμές, σημείωσε πως η Αριστερά επί δεκαετίες έλεγε ότι αυτά γίνονται από την αστυνομία σαν προβοκάτσια. «Τώρα που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, δεν μίλησε κανείς για προβοκάτσια» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτές τις γραφικότητες».

Υποστήριξε ακόμη πως το κράτος με έναν περίεργο τρόπο έχει παραχωρήσει τα Εξάρχεια στους κουκουλοφόρους. «Οι κουκουλοφόροι είναι ένα νεοελληνικό παράδοξο των τελευταίων 40 ετών και δεν πρέπει να στενοχωρούμε την επαναστατική ονείρωξη των παιδιών» είπε χαρακτηριστικά.

Διεμήνυσε πάντως πως με κυβέρνηση Ν.Δ., θα μπει οριστικό τέλος στο άβατο των Εξαρχείων.

Αναφερόμενος στα επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα της Χίου, έκανε λόγο για «κατ’ ευφημισμόν hotspot».

«Τα hotspots έχουν μεταβληθεί σε κέντρα υποδοχής και μένουν μόνιμα και αυτό το εκμεταλλεύονται όσοι ανακατεύονται με αυτή την αναμπουμπούλα. Πήγα στη Χίο και οι κάτοικοι ανησυχούν πολύ. Στα hot spots δημιουργούνται συμμορίες μεταξύ τους, κατά των πιο αδύναμων» ανέφερε, ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η κυβέρνηση του Τσίπρα άνοιξε τα σύνορα με την κ. Τασία, γιγάντωσε το πρόβλημα και τώρα το κοιτάει. Ανέφερε ακόμη πως τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα απορροφούμε με πολύ αργούς ρυθμούς.

Σε ό,τι αφορά τις Σκουριές ο κ. Γεωργιάδης έβαλε κατά της κυβέρνησης εκ νέου, κάνοντας λόγο για πραγματικούς ερασιτέχνες.

Αναφερόμενος ειδικότερα στους χειρισμούς του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος, σχολίασε πως «ο κ. Σκουρλέτης ήθελε να κερδίσει αριστερό πρόσημο, εμποδίζοντας την επένδυση» και πρόσθεσε: «Ο κ. Σταθάκης είπε ότι δεν βλάπτει το περιβάλλον, ξηλώθηκε μια απόφαση δύο εβδομάδων για την επένδυση στις Σκουριές μέσα σε 24 ώρες. Έχουμε μπλέξει με πραγματικούς ερασιτέχνες, δίνεται το σήμα στους επενδυτές ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με κανέναν».

Σχετικά με την επίσκεψη Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν καλοδεχούμενος και ήταν καταπληκτική η ομιλία του και ήταν καλό για την Ελλάδα αλλά αυτά που είπε στην Ελλάδα τα έχει πει από την εποχή του Σαμαρά από το ΄10».

Σημείωσε όμως ότι «ζητάει να κουρευτεί το χρέος με τα χρήματα των άλλων» και πρόσθεσε πως, είτε μας αρέσει είτε όχι, με τη Γερμανία στο τέλος θα συνεννοηθούμε.

Για την αλλαγή προσώπων στη Ν.Δ. απάντησε ότι αυτό «είναι στις αρμοδιότητες του προέδρου».

Απαντώντας στις αιτιάσεις ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κάνει δυναμική αντιπολίτευση, απάντησε πως όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, επισημαίνοντας πως η Ν.Δ. προηγείται κατά 20 -25 μονάδες, «αλλά δεν αράζουμε». «Κάναμε συνέδριο και εσωκομματικές εκλογές και είμαστε παρόντες στη Βουλή κάθε μέρα» πρόσθεσε.