Skip to main content

Μαξίμου: Η Ν.Δ. επιχειρεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα

Η αξιωματική αντιπολίτευση «αδυνατεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο, περιορίζεται στο να ζητά συνεχώς εκλογές, ενώ σήμερα προσπαθεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα», αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας ότι «τελικά η κυβέρνηση δεν έχει την αντιπολίτευση που τις ταιριάζει».

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι, η ηγεσία της Ν.Δ. βρίσκεται «εγκλωβισμένη στη γραμμή των Σαμαρά/ Βενιζέλου για το χρέος, που το θεωρούσαν βιώσιμο, και δεν μπορεί να καταλάβει ότι “το χρέος είναι το κλειδί της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας”, όπως είπε και ο Αμερικανός Πρόεδρος».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «ακόμα δεν έφυγε από τη χώρα μας ο πρόεδρος Ομπάμα και η Ν.Δ. σπεύδει να μιλήσει απαξιωτικά για τις πρωτοβουλίες του για το χρέος».

Επικαλούνται επίσης αποστροφή στελέχους της Ν.Δ. ότι «και οι Δημοκρατικοί να κέρδιζαν στις εκλογές, ο Ομπάμα δεν πρόκειται να ρυθμίσει και να λύσει το χρέος».

«Πιθανόν, στη ΝΔ να θεωρούν τον Αμερικανό Πρόεδρο σε ρόλο… μπακαλόγατου που βγάζει το τεφτέρι του και σβήνει χρέη ή αλλιώς, τον θεωρούν ψεύτη», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «Εκεί στα γραφεία στην Πειραιώς, να γνωρίζουν ότι και μόνο η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ σε μια χώρα, είναι πολιτική πράξη».

Πηγή: ΑΜΠΕ