Skip to main content

Αλ. Μητρόπουλος: Οριακά θα περάσει το ασφαλιστικό, εξαρτάται από τη σφοδρότητα

Οριακά προέβλεψε ο Αλέξης Μητρόπουλος ότι θα περάσει από τη Βουλή το ασφαλιστικό, ωσόσο, όπως σημείωσε θα εξαρτηθεί από τη σφοδρότητα των διατάξεων και το πόσο ελέγχει την κοινοβουλευτική ομάδα ο Πρωθυπουργός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι «με τις συνεννοήσεις που έχει κάνει (ο πρωθυπουργός) με τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα και με την ανθρωπογεωγραφία του νέου κοινοβουλευτικού σχήματος, περνάει οριακά. Δεν ξέρω, όμως, τη σφοδρότητα των επιλογών».

Σχολιάζει πως «αν αυτό που λέει η Λαγκάρντ με έγγραφό της και έχει από την προηγούμενη εβδομάδα στα χέρια της η κυβέρνηση, ότι πρέπει να πέσει ο κατώτατος μισθός ακόμη ένα κατοστάρικο αντί να αυξηθεί στο 751, που θα συνεπιφέρει περαιτέρω μείωση των κατώτατων συντάξεων και αν η επανεισέλευση του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις οδηγηθεί από τις σκληρές επιλογές στις ρήτρες εσωτερικής υποτίμησης μισθών και συντάξεων, εξαρτάται από τη σφοδρότητα του νομοσχεδίου αν θα περάσει».

Εκτίμησε ότι πρόκειται για σφοδρό νομοσχέδιο και ότι σίγουρα η αντιπολίτευση «δεν μπορεί να χρεωθεί τέτοιας σφοδρότητας ρυθμίσεις».

«Οπότε εξαρτάται (αν θα περάσει) από το πόσο ελέγχει την κοινοβουλευτική του ομάδα (ο πρωθυπουργός), διότι οι ανησυχητικότεροι επί της κοινοβουλευτικής είναι εκτός» πρόσθεσε.