Skip to main content

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης

Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους και πολιτικής εξαπάτησης όταν μιλά για το «μεταμνημονιακό μέλλον» μετά τον Αύγουστο του 2018, δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ζήτησε εκ νέου ενημέρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για «πολιτικό στριπτίζ στον Τραμπ».

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και αναφερόμενος στα επιδόματα, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που κόβει δικαιώματα δίνει τέτοια επιδόματα πτωχοκομείου για να συγκαλύπτει την πολιτική της».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα δεν πρόκειται να τελειώσει τον Αύγουστο του 2018, αλλά εκτείνεται και πέραν αυτού, καθώς, όπως πρόσθεσε, «η κυβέρνηση έχει υπογράψει για θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα 5 χρόνια, και μέχρι το 2060 για πλεονάσματα που ξεπερνούν το 2%».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει υπογράψει νέα μείωση των συντάξεων που θα φθάσει το 30%, καθώς και νέα επιπρόσθετη αύξηση της φορολογίας που θα πλήξει χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους των 500 ευρώ.

Χαρακτήρισε «γελοιότητες» αναφορές υπουργών «που ανακάλυψαν δήθεν αντισυγκεντρώσεις, στην δικαιολογημένη διαμαρτυρία των σωματείων ενάντια στην κυβερνητική φιέστα στην Δυτική Αττική, με την προβολή ταυτόχρονα των δικών τους αιτημάτων και προτάσεων», προσθέτοντας «εκτός κι αν σκέφτεστε μαζί με το χτύπημα στην απεργία, να βάλετε στο γύψο και τις συγκεντρώσεις. ‘Η να επιτρέπετε μόνο όσες εσείς εγκρίνετε».

Πηγή: ΑΜΠΕ