Skip to main content

Αλ. Χαρίτσης: Η Ν.Δ. επιχείρησε να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος

Για «προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης» της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

«Η πρωτοφανής εκλογή του ΠτΔ με λιγότερες από 151 ψήφους, υποβιβάζει τον θεσμικό και πολιτικό ρόλο του ΠτΔ σε αυτόν του απλού ‘’κομματάρχη’’» είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εμπλακεί «σε μικροκομματικά παιχνίδια που αδικούν και τον νυν Πρόεδρο  και τον θεσμό».

Σημείωσε ακόμη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε, επίσης, την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 η οποία θα διασφάλιζε τη μη διαγραφή αδικημάτων υπουργών πριν το 2015» αλλά «δυστυχώς, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν τη διάταξη, στέλνοντας λανθασμένο σήμα στην κοινωνία».

Αναφερόμενος στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2020 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια έγινε μια μεγάλη  προσπάθεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ οι θυσίες του ελληνικού λαού να αποδώσουν καρπούς και να βγούμε από τα μνημόνια». Ωστόσο, όπως σημείωσε, «η Ν.Δ. αντί να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες παραμένει πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα: προσφέρει σημαντικές ελαφρύνσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις και εισοδήματα και  είναι φειδωλή απέναντι στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

«Με δύο λόγια, λιτότητα για τους πολλούς και παροχές για τους λίγους» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «έτσι καταρρέει και το αφήγημα ότι η Ν.Δ. θα στήριζε τη μεσαία τάξη». Υπενθύμισε, επίσης, ότι η ΝΔ «δεν αξιοποίησε  τη δυνατότητα για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που κληρονόμησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και τελικά «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη το 2020, πετιέται από την Ν.Δ. στον κάλαθο των αχρήστων».