Skip to main content

Επιμένει η κυβέρνηση για τη σημασία της επίσκεψης Ομπάμα

Η επικείμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 15 και 16 Νοεμβρίου είναι ένα γεγονός με τεράστια σημασία τόσο για τη χώρα όσο και για την Ευρώπη, επιμένει η κυβέρνηση, μία μέρα μετά την εκλογή Τράμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, και κατηγορεί ιτη Ν.Δ. για τυφλή αντιπολιτευτική γραμμή που επενδύει μονάχα στο χάος και την καταστροφή.

Κυβερνητικές πηγές, προς επίρρωση των θέσεών τους, επισημαίνουν πως είναι γνωστή η στάση των ΗΠΑ και ιδιαιτέρως του προέδρου Ομπάμα υπέρ των ελληνικών θέσεων σε μια σειρά από κομβικά θέματα: Μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ως αποφασιστικό βήμα για το πέρασμα σε μια εποχή ανάπτυξης και ευημερίας. Επίσης, στο Κυπριακό, εκεί που για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει διαμορφωθεί το έδαφος ώστε όλες οι πλευρές να καταλήξουν από κοινού σε μια ουσιαστική και πραγματικά δίκαιη και βιώσιμη λύση για το ζήτημα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρονται επίσης στο ζήτημα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας πως η Ελλάδα μέσα από μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική έχει καταφέρει να αποκτήσει έναν οργανικό ρόλο στην προσπάθεια της διεθνούς κοινότητας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που υπάρχουν, με σκοπό την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, αναφέρουν πως η ομιλία του Προέδρου Ομπάμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έχει ιστορική σημασία καθώς ο ηγέτης των ΗΠΑ επιλέγει τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία για να εκφωνήσει την τελευταία δημόσια ομιλία του σε διεθνές ακροατήριο, πριν την παράδοση της σκυτάλης στον νέο πρόεδρο Τράμπ.

Μια ομιλία που, όπως επισημαίνουν οι πηγές του Μαξίμου, θα υπογραμμίζει την παρακαταθήκη της υπεράσπισης των προοδευτικών αξιών σε παγκόσμια κλίμακα και θα είναι ένα καθολικό μήνυμα υπέρ των πανανθρώπινων ιδανικών της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ενώ παράλληλα, θα αναδεικνύει τη στάση αξιών, στη βάση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

«Η Ν.Δ. θέλει την αποτυχία της ίδιας της χώρας»

Οι ίδιες πηγές εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τη ότι θέλει να μειώσει τη σημασία της επίσκεψης του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ:

«Όσο και αν ορισμένοι ενδεχομένως να επιθυμούσαν αν ήταν δυνατόν να μειώσουν τη σημασία της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, η πραγματικότητα είναι πως αυτή η επίσκεψη συνιστά έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Δυστυχώς και η αξιωματική αντιπολίτευση, επιλέγει να υιοθετήσει μια τέτοια στάση. Θα επρόκειτο για μικροψυχία αν δεν ήταν στην πραγματικότητα άλλο ένα επεισόδιο της τυφλής αντιπολιτευτικής γραμμής που επενδύει μονάχα στο χάος και την καταστροφή».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή τους, υποστηρίζουν ότι η ΝΔ δεν θέλει την αποτυχία της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας. «Θέλει να προκαλέσει αποσταθεροποίηση, εκτροχιασμό του προγράμματος και αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το χρέος» πρόσθετουν, επαναλαμβάνοντας πως «στρατηγική της είναι η υλοποίηση ενός σκληρού προγράμματος λιτότητας, το οποίο θέλει να χρεώσει στη σημερινή κυβέρνηση. Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο το οποίο επιδιώκει να εφαρμόσει προσφέροντας το ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους».

Καταλήγοντας οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν: «Τους ενημερώνουμε ότι ματαιοπονούν. Η κυβέρνηση δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τις μάχες για τα συμφέροντα της χώρας, διαμορφώνοντας στέρεες συμμαχίες στο υψηλότερο επίπεδο».

«Αναμένουμε την επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα, ενός φίλου της χώρας, ενός ξεχωριστού προοδευτικού ηγέτη που η πορεία του συμβόλισε την αλλαγή και την πρόοδο για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη».

Ν.Δ.: Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε να καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο της λογικής…

«Καλωσορίζουμε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο της λογικής, αλλά είναι αδύνατον με τέτοιες ανακοινώσεις» απάντησαν στην κυβέρνηση πηγές της Ν.Δ.