Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Τα πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι χώρος βίας

Τη δέσμευση της Ν.Δ. να προβεί άμεσα σε όλες τις αλλαγές στο καθεστώς του ασύλου προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι χώρος βίας επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΔΕΠ. 

«Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα Πανεπιστήμια, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας, μια κατάσταση η οποία είναι πρωτοφανής, αδικεί κατάφωρα το δημόσιο Πανεπιστήμιο, θέτει και σε κίνδυνο, όχι μόνο την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την προσωπική ασφάλεια των φοιτητών και των διδασκόντων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ αυτή την κατάσταση την επόμενη μέρα, εφόσον οι Έλληνες πολίτες μας εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας» υπογράμμισε, δεσμευόμενος ότι η Ν.Δ. θα προβεί άμεσα «σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές στο καθεστώς του ασύλου και θα εξασφαλίσουμε και πάλι ότι τα Πανεπιστήμια θα σταματήσουν να είναι χώρος βίας, ανομίας και διακίνησης όλων των παραβατικών στοιχείων που μπορούμε να φανταζόμαστε».

Τα πανεπιστήμια θα ξαναγίνουν, όπως είπε, αυτό που πρέπει να είναι: «ένας χώρος γνώσης, ελευθερίας, που θα εξασφαλίζει όχι απλά ασφάλεια, αλλά καλή ποιότητα σπουδών για τους φοιτητές μας και προφανώς ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον για τους διδάσκοντες».
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Στάθης Ευσταθόπουλος, ανέφερε από την πλευρά του ότι οι παραβατικές συμπεριφορές που σημειώνονται καθημερινά στα Πανεπιστήμια, είναι από χαμηλής ποινικής βαρύτητας μέχρι και κακουργήματα, όπως η εμπορία ναρκωτικών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ακόμα και με τον ισχύοντα νόμο η αστυνομία οφείλει να παρεμβαίνει στα κακουργήματα και να συλλαμβάνει τους εμπόρους που κρύβονται στα πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι αυτό ακριβώς αποδεικνύει την έλλειψη πολιτικής βούλησης που υπάρχει ακόμα και για την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου.
 
Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η πραγματικότητα αυτή οποία «συντηρείται με την απόλυτη ανοχή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, και επιλέγει να μην το κάνει, διότι έχει εκλεκτικές σχέσεις με τους διάφορους αντιεξουσιαστές που μπορεί να εκφράζονται μέσα από “συλλογικότητες” όπως ο Ρουβίκωνας».

«Έχει μια τελείως στρεβλή αντίληψη για το πώς αντιλαμβανόμαστε τα ζητήματα της τήρησης του νόμου, της τάξης και της διαχείρισης του δημόσιου χώρου. Μόνο που, αυτή η νοοτροπία, είναι μια νοοτροπία η οποία είναι ακραία μειοψηφική σήμερα στην ελληνική κοινωνία, και πιστεύω ότι είναι και ακραία μειοψηφική στην ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα και στους φοιτητές» τόνισε. 
 

naftemporiki.gr