Skip to main content

Αλ. Τσίπρας: Έχουμε όραμα και σχέδιο – Αλλάζουμε την Ελλάδα

«Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πετύχαμε βιώσιμη λύση για το χρέος, επαναφέρουμε τη σταθερότητα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός η χώρα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και τόνισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αποκατάσταση της εργασιακής νομιμότητας και κανονικότητας.

«Σήμερα η ανεργία βρίσκεται στο 18,9 %, αυτά είναι τα έργα που μιλάνε και έχουν σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει όραμα και σχέδιο και θα αλλάξει την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στην Νέα Δημοκρατία ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «ηθική μας υποχρέωση είναι να αποκαθιστούμε τις αδικίες που εσείς φέρατε στον κόσμο με την εφαρμογής της μνημονιακής λαίλαπας».

«Ένα προς ένα θα φέρνουμε τα μέτρα του 4ου μνημονίου και τα αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη, ένα ένα τα θετικά μέτρα της ΔΕΘ θα ψηφιστούν και θα λέτε ναι σε όλα. Όπως θα ψηφίσετε και τη μη περικοπή των συντάξεων. Περικοπή που εσείς επιβάλλατε και εμείς καταφέραμε να μην γίνει» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο έχει κατατεθεί η τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών σε ένστολους, γιατρούς (ΕΣΥ και επικουρικούς), πανεπιστημιακούς και δικαστικούς λειτουργούς, αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία, την οποία θα ζητήσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με τις ρυθμίσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι προχωρεί στην αποκατάσταση των αποδοχών εκατοντάδων χιλιάδων λειτουργών του Δημοσίου εφαρμόζοντας τα όσα ορίζουν οι αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον νόμο 4093/2012, από 1/8/2012 σε βασικούς μισθούς και επιδόματα που καταβάλλονταν βάσει ειδικών μισθολογίων.

Στο μεταξύ, την απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει την τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών γνωστοποίησε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, επικρίνοντας ωστόσο την κυβέρνηση για «ψηθοθηρία».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ