Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε τους λαϊκιστές

«Η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εξέλεξε λαϊκιστές. Τι έκαναν έκτοτε; Όχι μόνον, διέλυσαν την οικονομία -είχαμε σχεδόν μηδενική ανάπτυξη τα τελευταία τέσσερα χρόνια- αλλά αποδείχθηκαν επικίνδυνοι για το Κράτος Δικαίου και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Αλλά θα τους νικήσουμε στις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «θα νικήσουμε, όχι μόνον επειδή έχουν αποτύχει οικτρά, αλλά επειδή και εμείς έχουμε αλλάξει. Έχουμε εκσυγχρονίσει το κόμμα μας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Λύσεις οι οποίες υπερβαίνουν τις παραδοσιακές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς και αριστεράς».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα εγκαινιάσουμε μία νέα εποχή η οποία θα καθοριστεί από πολιτικές οι οποίες στέκονται απέναντι στον λαϊκισμό». Είπε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θα πρέπει να επικεντρώσει τις πολιτικές του προτάσεις σε τρεις τομείς:

  1. Πώς μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας, ιδίως για τους νέους;
  2. «Πώς προστατεύουμε τα σύνορά μας από την παράτυπη μετανάστευση; Το ζήτημα αυτό αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα η οποία βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
  3. «Πώς αντιμετωπίζουμε τις κολοσσιαίες προκλήσεις της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση; Πιστεύει π.χ. κάποιος από εσάς ότι μπορεί το κάθε κράτος μέλος από μόνο του να ανταγωνιστεί την Κίνα σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «να μην συγχέουμε ποτέ τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό». Όπως εξήγησε, «ο πρώτος είναι μια συνταγή για την καταστροφή, ενώ ο δεύτερος είναι προϋπόθεση για την εξεύρεση της αναγκαίας ισορροπίας μεταξύ των στόχων που πρέπει να τεθούν σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

naftemporiki.gr