Skip to main content

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή

Για προσπάθεια αποσταθεροποίησης σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση προσθέτοντας ότι το κάνει για να υπερασπιστεί το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών. «Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή» σχολιάζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφορικά με την πρόταση νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως αναφέρεται μόνος στόχος της πρότασης νόμου είναι να αποτραπεί κάθε διαγωνισμός, ενώ την ίδια στιγμή, ο κ. Μητσοτάκης, ανακαλύπτει «υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» και ζητεί να πέσει η κυβέρνηση.

«Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής» σημειώνεται.

Κατηγορεί προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι «εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων».

Εξάλλου, για κροκοδείλια δάκρυα της Ν.Δ. σε σχέση με τους εργαζόμενους κατηγόρησε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσθέτοντας «ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες».

Σχολιάζοντας την πρόταση νόμου αναφέρει ότι «οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:

1. Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.

2. Καταργεί τον διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από “αδειοδοτική διαδικασία”, η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο».

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει: «Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς τον νόμο, ο οποίος -στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής».

Απάντηση Ν.Δ.

«Είναι προφανές ότι οι κ. Τσίπρας και Παππάς ζαλισμένοι από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, δεν θέλουν να καταλάβουν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», απάντησε η Ν.Δ..