Skip to main content

Κατ’ ιδίαν συνάντηση Τσίπρα – Ολάντ το πρωί στο Μαξίμου

Πλούσιο θα είναι το πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα. Από το πρόγραμμα του προέδρου της Γαλλίας ξεχωρίζουν η συνάντηση που θα έχει το πρωί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και η ομιλία που θα εκφωνήσει το μεσημέρι στο Κοινοβούλιο.

Πιο αναλυτικά, αυτή την ώρα ο Φρανσουά Ολάντ συναντάται με επιχειρηματίες, ενώ στις 9.45 αναμένεται να αφιχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα. Οι δύο άνδρες θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες και θα υπογράψουν κοινή δήλωση, ενώ στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η ομιλία του κ. Ολάντ στη Βουλή είναι προγραμματισμένη για τις 12.15. Στις 13.00 ο Γάλλος πρόεδρος, συνοδευόμενος από τον Πρωθυπουργό και την επίσημη αντιπροσωπεία του θα μεταβεί και θα περιηγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στις 13:30 θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό, ενώ στις 15.00 ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου και θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξής του ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου.

Στις 16:00 ο κ. Ολάντ θα επισκεφθεί τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας.

Το ταξίδι του Γάλλου προέδρου θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή του στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια».

Ο κ. Ολάντ και η επίσημη αντιπροσωπεία του θα αναχωρήσει για το Παρίσι με ειδική πτήση στις 19.00.