Skip to main content

Το «ευχαριστώ» του ΠτΔ στον Ολάντ για την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ

Τις ευχαριστίες της Ελλάδας για τη συμβολή του στη διατήρηση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, μετέφερε στον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μου η Γαλλία, κι εσείς προσωπικώς, συμβάλατε τα μέγιστα προκειμένου η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις τεράστιες θυσίες που συνεπάγεται η επιλογή του αυτή.

Θυσίες, εξήγησε, που έχουν δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία συνθήκες πραγματικής ανθρωπιστικής κρίσης  και, κυρίως, θυσίες που, κατά ένα όχι ευκαταφρόνητο μέρος τουλάχιστον, οφείλονται και σε λάθη ή εμμονές ορισμένων εκ των εταίρων της και δανειστών της.

Ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός θα φανεί συνεπείς στις υποχρεώσεις του ώστε να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Βέβαια, κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις, ιδίως όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την πολιτική της λιτότητας.

«Η ως σήμερα πορεία της Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι η άνευ όρων πολιτική αυστηρής λιτότητας και σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν οδηγεί νομοτελειακώς στην αναπτυξιακή προοπτική, την οποία τόσον έχει ανάγκη η Ευρωζώνη και, εν τέλει, η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.