Skip to main content

Να υπάρξει πρόοδος για το χρέος ζητεί ο Ολάντ

Την ανάγκη να υπάρξει πρόοδος σε ό,τι αφορά το χρέος υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά τον χαιρετισμό του στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να στραφούν προς την ανάπτυξη. Ιδιαίτερα θερμή ήταν η αναφορά του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καθώς τόνισε ότι με την επιμονή του και το κουράγιο του υπήρξε θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Ολάντ έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο του την επομένη του δημοψηφίσματος όταν ένωσε «τις πολιτικές οικογένεις της χώρας» και τους τόνισε τον σύνδεσμό τους με την Ευρώπη.

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό σχολίασε ότι «προτιμώ να είμαι εδώ στην Ελλάδα και να συζητώ με τον Αλέξη Τσίπρα παρά να τον βλέπω στους διαδρόμους των Βρυξελλών».

Για το χρέος είπε ότι «πρέπει να γίνει πρόοδος. Ξέρουμε το βάρος των θυσιών και των προσπαθειών, ξέρω το εύρος των μεταρρυθμίσεων, στο κράτος, τη φορολογία, την παιδεία, την υγεία. Θα πρέπει να στραφούν στην ανάπτυξη αυτές οι μεταρρυθμίσεις».

«Αυτός είναι ο ρόλος της πολιτικής, να προσφέρει μεγαλύτερη ευημερία» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Γαλλία «θα είναι στο πλευρό σας να σας προσφέρει τεχνογνωσία σε τομείς όπως η δημόσια διοίκηση. Πάντα υπήρξε στο πλευρό της Ελλάδας η Γαλλία».

Υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα λέγοντας ότι «η Γαλλία είναι ο 4ος επενδυτής στην Ελλάδα, γαλλικές εταιρείες απασχολούν πάνω από 12.000 Έλληνες και θα ήθελα να πολλαπλασιαστούν αυτές οι επιχειρήσεις».

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα γι αυτό κάναμε αυτές τις επιλογές» σημείωσε ο κ. Ολάντ.

Σχετικά με το προσφυγικό υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι τα σύνορά μας. Προστατεύετε τα σύνορά μας. Πρέπει να δημιουργηθούν τα hotspots και να λειτουργούν με αξιοπρέπεια».