Skip to main content

Επίσημο δείπνο του Πρ. Παυλόπουλου προς τον Φρανσουά Ολάντ

Στο πλαίσιο μιας εντυπωσιακής τελετής πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η υποδοχή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος.

Αμέσως μετά οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ολάντ κατευθύνθηκαν εντός του Προεδρικού Μεγάρου,στο Γραφείο του Προέδρου, όπου είχαν έναν εκτενή διάλογο μπροστά στις κάμερες και ακολούθησε κατ΄ ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και ακολούθως διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών.

Ακολούθησε η παρασημοφόρηση και σε ειδική τελετή ο κ. Παυλόπουλος απονέμει στον Φρανσουά Ολάντ τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Σωτήρος, που απονέμεται μόνο σε Αρχηγούς Κρατών και αποτελεί την υπέρτατη τιμητική διάκριση του Ελληνικού Κράτους, και από την πλευρά του ο κ. Γάλλος αναμένεται να απονείμει στον Έλληνα ομόλογό του τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώντας της Τιμής (Grand Croix de la Legion d’ Honneur}.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα ολοκληρώνεται με το επίσημο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος.