Skip to main content

Ανδ. Λοβέρδος: Στην κυβέρνηση η ευθύνη για την προβληματική κατάσταση το ΕΣΡ

Ευθύνες στην κυβέρνηση «για την προβληματική κατάσταση το ΕΣΡ» επιρρίπτει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή την με αφορμή την άγονη Διάσκεψη για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε σε δήλωσή του ότι από τη Δευτέρα η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «ξεκάθαρα πως η Διάσκεψη Προέδρων πρέπει να αναβάλει την απόφασή της για τη διοίκηση του ΕΣΡ, έως ότου το ΣτΕ αποφασίσει».

«Έτσι και σήμερα στη Διάσκεψη Προέδρων υποστηρίξαμε τη λύση αυτή και ζητήσαμε να γίνει ψηφοφορία. Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακόμη και αυτά που υποστήριζαν μέχρι χθες, πως πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Παππά, προκειμένου να ψηφίσουν για το ΕΣΡ», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος.

Πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δυστυχώς αρνήθηκε αυτή την πρόταση. Κι έτσι φέρει την ευθύνη για τη συνέχιση της προβληματικής κατάστασης στο ΕΣΡ, την οποία δημιούργησε η ίδια με τροπολογία, με την οποία κατήργησαν τη διοίκηση του ΕΣΡ, για να αποφύγουν την κυρία Αλεξίου, η οποία σημειωτέον ασκεί  κανονικά και με αίσθηση καθήκοντος τα υπηρεσιακά καθήκοντά της». 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι η παράταξή του συνέβαλε στην επίτευξη της πλειοψηφίας των 4/5 στη Διάσκεψη Προέδρων για όλες τις ανεξάρτητες αρχές.

«Ακόμη και για το ΕΣΡ, από πέρσι έχουμε κάνει τις προτάσεις μας. για τα πρόσωπα που θα το συνθέσουν. Η κυβέρνηση όμως και η κυβερνητική πλειοψηφία όχι μόνο δεν συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο της αντιδημοκρατικής εκτροπής προσπαθώντας να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα», κατέληξε ο ίδιος.