Skip to main content

Προτεραιότητα της Intercargo οι 400.000 ναυτικοί

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Πάνω από 400.000 ναυτικοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα πλοία και τον μήνα Σεπτέμβριο, παρά τις προσπάθειες της διεθνούς ναυτιλίας για ριζική λύση του προβλήματος της αλλαγής πληρωμάτων που εμποδίζεται από τους περιοριστικούς κανόνες μετακίνησης που λόγω της πανδημίας έχουν επιβάλει τα κράτη.

Το θέμα αυτό ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα των οργάνων της Διεθνούς Ένωσης Πλοιοκτητών Πλοίων Χύδην Ξηρού Φορτίου, Intercargo, πρόεδρος της οποίας είναι ο Έλληνας εφοπλιστής Δημήτρης Φαφαλιός.

Ο κ. Φαφαλιός, οι αντιπρόεδροι Jay K Pillai και Σπύρος Ταράσης και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Tom Keenan προήδρευσαν της ετήσιας γενικής συνέλευσης της οργάνωσης της εκτελεστικής επιτροπής και της τεχνικής επιτροπής που συνεδρίασαν το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις η Intercargo επανέλαβε τη δέσμευσή της για ασφαλή, αποτελεσματική, υψηλής ποιότητας και φιλικής προς το περιβάλλον ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου. Δυστυχώς, η ανθρωπιστική κρίση που προκαλείται από τις δυσκολίες της αλλαγής του πληρώματος συνεχίζεται.

Η Intercargo, αναφέρει ο πρόεδρός της Δημήτρης Φαφαλιός, προτρέπει τους ηγέτες των κυβερνήσεων να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες των ναυτικών και να ορίσουν επίσημα τους ναυτικούς ως «βασικούς εργαζόμενους» και να διευκολύνουν τις αλλαγές πληρωμάτων σε όλα τα λιμάνια, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική