Μια ιδιαίτερα εποικοδομητική τηλεφωνική συνδιάλεξη είχε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας με τον διευθυντή Πολιτικής για τη Ναυτιλιακή Βιομηχανία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Robert Obayda.
Τι συζήτησαν
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν προτάσεις αμοιβαίου οφέλους, με επίκεντρο την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στον τομέα της ναυτιλίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αξιοποίηση της υψηλής τεχνογνωσίας που διαθέτουν και οι δύο χώρες στον στρατηγικής σημασίας αυτό τομέα.
Η κοινή πεποίθηση πως η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν να προσφέρουν σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές μιας στενότερης συνεργασίας με θετικό αντίκτυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.