Skip to main content

 Μαρίνα Φλοίσβου: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης

ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ

Για αξιολόγηση της ετοιμότητας του προσωπικού, της καταλληλότητας του εξοπλισμού και της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, η ετήσια άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης.

Εντάσσεται στο πλάνο εκπαιδεύσεων που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει η LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. για τη διαχείριση κινδύνων με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός τέτοιου περιστατικού.

Στόχος της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της ετοιμότητας του προσωπικού, η καταλληλότητα του εξοπλισμού και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Η Μαρίνα Φλοίσβου έχει αναπτύξει και εφαρμόζει πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία και Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015, ISO 45001:2018 και ISO 14001:2015, αντίστοιχα.

Η άσκηση εκτελέστηκε από την ομάδα της Μαρίνας Φλοίσβου με τη συνεργασία της εταιρείας αντιρρύπανσης Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και τη χρήση αντιρρυπαντικού σκάφους ΑΚΤΕΑ.

Τη διαδικασία επέβλεψαν ο Managing Director της LAMDA Marinas, Σταύρος Κατσικάδης, η λιμενάρχης Σαρωνικού πλωτάρχης Λ.Σ. Άννα Σαρλή, κι ο διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Φλοίσβου πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης Φαλτσέτας.

Από το γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας του Λ/Χ Σαρωνικού παρέστησαν η πλωτάρχης Λ.Σ. Μαρία-Ελένη Σάρρα κι o πλωτάρχης Λ.Σ. Βασίλειος Πλεύρης.