Skip to main content

Όμιλος Grimaldi: Νέο πλοίο στον στόλο του

Το Great Abidjan ξεχωρίζει για τις πολυάριθμες τεχνολογικές λύσεις που εστιάζουν στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος

Ένα νεότευκτο πλοίο υποδέχτηκε στον στόλο του ο Όμιλος Grimaldi. Ο λόγος για το Great Abidjan, το τέταρτο από τα έξι ro-ro πολλαπλών χρήσεων που ανήκουν στην καινοτόμα κλάση “G5” και ναυπηγήθηκε από το Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd στην Ulsan της Νότιας Κορέας. Η τελετή ονοματοδοσίας και παράδοσης έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου.

To πλοίο έχει μήκος 250 μέτρων, πλάτος 38 μέτρων και χωρητικότητα 45.684 dwt, 2.500 CEUs (ισοδύναμες μονάδες αυτοκινήτου) και 2.000 TEUs (containers 20 ποδών). Σε σύγκριση με τα προηγούμενα πλοία της κλάσης G4, τα νέα πλοία έχουν την ίδια χωρητικότητα για κυλιόμενο φορτίο, ενώ η χωρητικότητά τους σε εμπορευματοκιβώτια είναι διπλάσια.

Σύμφωνα με τον Όμιλο Grimaldi, το Great Abidjan ξεχωρίζει για τις πολυάριθμες τεχνολογικές λύσεις που εστιάζουν στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Συγκεκριμένα, το βαπόρι προσφέρει μείωση των εκπομπών CO2 ανά μεταφερόμενο τόνο έως και 43%, εν συγκρίσει με τα άλλα con-ro πολλαπλών χρήσεων βαπόρια του Ομίλου.

«Το Great Abidjan είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς και γόνιμης συνεργασίας με το ναυπηγείο Hyundai Mipo, η οποία μπορεί να συνεχιστεί στο μέλλον για την ανανέωση του στόλου μας», δήλωσε ο Diego Pacella, πρόεδρος της Grimaldi Deep Sea S.p.A..

«Το πλοίο, που πήρε το όνομά του από ένα λιμάνι που περιλαμβάνεται τακτικά στις γραμμές που εξυπηρετεί ο όμιλός μας εδώ και χρόνια, θα χρησιμοποιηθεί, όπως και τα τρία αδελφά πλοία του που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, στις υπερωκεάνιες συνδέσεις μας μεταξύ της Βόρειας Ευρώπης και της Δυτικής Αφρικής», κατέληξε ο Pacella.

H ιταλίδα πρέσβειρα στη Σεούλ, Emilia Gatto, ενήργησε ως «νονά» του πλοίου. Μετά την τελετή, στάθηκε στη σημασία των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ιταλίας και Νότιας Κορέας και ευχαρίστησε αμφότερες τις εταιρείες για την παροχή ενός άριστου παραδείγματος συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Diego Pacella, Amelia Grimaldi, Luigi Pacella Grimaldi (Euromed), Hyung Kwan Kim, Eui Sung Yoon και Sang Ho Jin (Hyundai Mipo Dockyard Co. Ltd).