Skip to main content

Vernicos Scafi Tugs and Salvage Maritime Co.: Και άλλο νεότευκτο ρυμουλκό

VERNICOS SCAFI II

Θα κατασκευαστεί στην Τουρκία, θα παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025 και θα φέρει την ελληνική σημαία

Με ένα δεύτερο νεότευκτο ρυμουλκό θα ενισχύσει τον στόλο της η Vernicos Scafi Tugs and Salvage Maritime Co. της οικογένειας Βερνίκου.

Το ρυμoυλκό, το οποίο θα κατασκευαστεί από τη Med Marine στο τουρκικό ναυπηγείο Eregli Shipyard, αναμένεται να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2025 και θα φέρει την ελληνική σημαία.

To νεότευκτο θα είναι εξοπλισμένο με δύο κύριες μηχανές Caterpillar/3516E, η κάθε μία από τις οποίες αποδίδει 2.100 kW στις 1.600 στροφές ανά λεπτό και με δύο προωθητήρες Kongsberg/US 255S FP. Θα διαθέτει, επίσης, σύστημα πυρόσβεσης κλάσης FiFi 1, ικανό να παρέχει επίσης υπηρεσίες ανάκτησης πετρελαίου και συνοδείας.

Ανήκει στη σειρά σχεδίασης RAmparts 2500-W της Robert Allan Ltd. και είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ρυμουλκά ASD για χειρισμό πλοίων, παράκτια ρυμούλκηση, γενική χρήση ή συνοδεία, έχοντας τη δυνατότητα να αποδώσει πάνω από 80 τόνους έλξης.

«Η υψηλή ισχύς και η ευελιξία του το καθιστούν ικανό να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ρυμούλκησης τόσο σε λιμάνια, όσο και σε βαθιά νερά» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Συνεχίζουμε την επέκτασή μας, σε συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους στη SVS Maritime Company, ενισχύοντας περαιτέρω τη σχέση εμπιστοσύνης με τη Med Marine Shipyard, καθώς φτάσαμε τις τρεις παραγγελίες σε λιγότερο από έναν χρόνο. Η Vernicos Scafi ακολουθεί το επενδυτικό της πλάνο, το οποίο θα ισχυροποιήσει τη θέση της και θα προσθέσει αξία στον στόλο της κοινοπραξίας με τη Med Tugs» τόνισε ο Director της Vernicos Scafi, Δημήτρης Βερνίκος.

Η Vernicos Scafi Tugs and Salvage Maritime Co. δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλα λιμάνια (East Med/Black Sea/ Red Sea, Πάτρα, Λαύριο, Μύκονος και Κατάκολο), με συνολικό στόλο 49 σύγχρονων ρυμουλκών.