Skip to main content

Εφοπλιστές κρουαζιέρας: Και πάλι πρόεδρος ο Γεώργιος Κουμπενάς

Στόχος «να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων και των διαχειριστριών εταιρειών»

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Στη διάρκειά της ενημερώθηκαν τα μέλη επί των πεπραγμένων του έτους 2023, παρουσιάστηκε η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για την οικονομική διαχείριση 2023, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός έτους 2024 και εξελέγη τριμελής εξελεγκτική επιτροπή για τον έλεγχο διαχειρίσεως 2024.

Στη συνέχεια έγινε εκλογή ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα εκλεγέντα μέλη είναι:

Κουμπενάς Γεώργιος / πρόεδρος

Κανακάρης Νικόλαος / αντιπρόεδρος

Ευσταθίου Ιωάννης / αντιπρόεδρος

Βερναρδάκης Δημοσθένης / γενικός γραμματέας

Γκάζικας Βασίλειος / ταμίας

Μέλη (με αλφαβητική σειρά):

Αλμπέρτης Σπυρίδων

Βενετόπουλος Διογένης

Γεωργίου Ιερώνυμος

Ζολώτας Σπυρίδων

Λάμπρος Μιχαήλ

Μπέκος Δημήτριος

Πολυχρονόπουλος Ιωάννης

Αναπληρωματικό μέλος: Καλής Κυριάκος

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ενώσεως, Γεώργιος Κουμπενάς, στην ομιλία του στα μέλη, εμφανίστηκε «βέβαιος ότι, με την εμπειρία που έχουμε στα ποικίλα θέματα που αφορούν τον κλάδο αυτόν του θαλάσσιου τουρισμού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, σύμφωνα με τα προγράμματα δράσης, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε την επίλυση θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πλοίων αλλά και των διαχειριστριών εταιρειών, σύμφωνα πάντα με τις εξελίξεις της εποχής, την τεχνολογική ανάπτυξη και αυτά που επιβάλλει η ελεύθερη αγορά στον διεθνή στίβο».

Όπως επισήμανε, στην Ένωση περιλαμβάνονται εκπρόσωποι από όλους τους χώρους δραστηριότητας, που συμβάλλουν στη λειτουργία του πολυδιάστατου αυτού κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού – την κρουαζιέρα. Το γεγονός αυτό, είπε, συνδράμει τα μέγιστα στη λειτουργία τού όλου μηχανισμού, που ξεκινάει από τις διαχειρίστριες εταιρείες και επεκτείνεται στη λειτουργία των πλοίων, την εξυπηρέτησή τους, καθώς και των εκατομμυρίων επιβατών τουριστών που μεταφέρονται με αυτά, στους 50 προορισμούς-λιμένες της χώρας.

«Σήμερα, που ζούμε δύσκολες καταστάσεις, λόγω των γεγονότων στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και της κλιματικής κρίσης, επιβάλλεται η προετοιμασία για κάθε ενέργεια, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργούνται», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΕ.

Όπως τόνισε, «η προσπάθειά μας, για τη θέσπιση καθεστώτος προσέλκυσης των κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου να επιστρέψουν στο εθνικό νηολόγιο, είναι πάντα στις προτεραιότητες».