Skip to main content

ZeroNorth και Alpha Ori Technologies ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίσει να ασκείται από τον Søren Meyer στον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου

Επιταχύνουν την πορεία για πράσινο παγκόσμιο εμπόριο και ναυτιλία μηδενικών εκπομπών

Η ZeroNorth και η Alpha Ori Technologies ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έλαβαν όλες τις απαιτούμενες κανονιστικές εγκρίσεις για τη συμφωνία τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο οργανισμοί γίνονται μία νέα, ενοποιημένη επιχείρηση υπό το όνομα ZeroNorth.

Το σημαντικό αυτό ορόσημο εγκαινιάζει μια εξαιρετικά φιλόδοξη επόμενη φάση για τη νέα ZeroNorth, επιτρέποντας στην εταιρεία να ενισχύσει την αξία της με εγκατεστημένη βάση που ξεπερνάει πλέον τα 4.500 πλοία και πάνω από 200 κορυφαίες ναυτιλιακές σε όλον τον κόσμο που εξυπηρετούνται από τις δύο εταιρείες.

Με την υποστήριξη της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης τεχνογνωσίας και με την πλήρη ενσωμάτωση των δεδομένων υψηλής συχνότητας της Alpha Ori Technologies και της εμπειρίας της σε αισθητήρες IoT, η ZeroNorth βελτιστοποιεί τη διαχείριση πόρων, προσφέρει προβλεπτική συντήρηση, παρακολουθεί την μόλυνση γάστρας, βελτιστοποιεί τις θαλάσσιες πορείες, ψηφιοποιεί τον εφοδιασμό με καύσιμα, παρακολουθεί και αυτοματοποιεί τις αναφορές για τις εκπομπές καυσαερίων και επιτρέπει τη λήψη σωστών αποφάσεων για τους πελάτες της.

Αυτό σημαίνει ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν μια μοναδική πηγή δεδομένων που βελτιώνει την κερδοφορία τους και μειώνει το αποτύπωμα τους στον πλανήτη, σύμφωνα με τους επιχειρησιακούς τους στόχους και τη στρατηγική τους.

Ευρύτερα, το σημερινό ορόσημο ενισχύει περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας και δημιουργεί την κορυφαία εταιρεία για την επιτυχία της ψηφιοποίησης και βελτιστοποίησης της ναυτιλίας. Έτσι ενισχύεται ο στόχος της ZeroNorth να δημιουργήσει ένα πιο πράσινο οικοσύστημα παγκόσμιου εμπορίου, επιταχύνοντας την πλουσιότερη παγκοσμίως βάση δεδομένων, ώστε να παρέχονται οι πιο ισχυρές και αξιόπιστες λύσεις και προτάσεις βελτιστοποίησης. Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια μοναδική ενδυνάμωση για τον κλάδο, βελτιώνοντας τη λήψη αποφάσεων σε μεγάλη κλίμακα σε όλη την αλυσίδα αξίας.

Η διοίκηση της εταιρείας θα συνεχίσει να ασκείται από τον Søren Meyer στον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου. Η νέα κοινή επιχείρηση θα παραμείνει μια ανεξάρτητη εταιρεία με εξαιρετικά στιβαρή χρηματοδότηση και κληρονομιά από κορυφαίους ηγέτες της βιομηχανίας, εκμεταλλευόμενη τη βαθιά γνώση της ναυτιλίας τους ώστε να παρέχει ψηφιακές λύσεις που επηρεάζουν καταλυτικά τον τομέα. Η εταιρεία θα έχει την έδρα της στην Κοπεγχάγη με 12 γραφεία παγκοσμίως.

Μιλώντας για το ορόσημο, ο Søren Meyer, CEO, ZeroNorth, δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα τολμηρό βήμα μας για μια νέα ZeroNorth. Η ενοποιημένη εταιρεία θα έχει σημαντικό μέγεθος ώστε να επιταχύνει τον θετικό αντίκτυπο στην παγκόσμια αλυσίδα αξίας της ναυτιλίας. Είναι μια δήλωση δέσμευσης στην αγορά, υπογραμμίζοντας τη δυναμική και την προοπτική της συνεργασίας και την αξία της πλατφόρμας μας για να στηρίξουμε τους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς στρατηγικούς στόχους των πελατών μας. Είμαστε στη διάθεση των πελατών μας με τις υπηρεσίες μας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του παγκόσμιου στόλου».

Από την πλευρά του, ο Bala Sankaran, Co-Ceo Alpha Ori Technologies, σημείωσε: «Είμαι υπερήφανος που ίδρυσα μια εταιρεία που παρέχει αξία στους πελάτες και φέρνει την τεχνολογία και δεδομένα στο προσκήνιο για τη δημιουργία ενός πράσινου παγκόσμιου εμπορίου. Γιορτάζω τη δημιουργία της νέας ZeroNorth και το δυναμικό της να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση για τους πελάτες μας, τον κλάδο και τον πλανήτη».

Η ZeroNorth έχει ήδη αποδείξει τον θετικό αντίκτυπό της στη ναυτιλία με την εντυπωσιακή ποσότητα εξοικονομημένων εκπομπών CO2 που επιτυγχάνει η πλατφόρμα της. Από το 2022, η τεχνολογία της εταιρείας έχει αποτρέψει την εκπομπή περισσότερων από 1,4 εκατομμύρια τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα. Μια απόδειξη του αντίκτυπου που θα ενισχυθεί ραγδαία μετά τα σημερινά νέα.

Η ZeroNorth

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, η τεχνολογική εταιρεία ZeroNorth ιδρύθηκε με σκοπό να επιταχύνει τη μετάβαση σε πιο πράσινο παγκόσμιο εμπόριο. Συνδυάζοντας προηγμένη τεχνολογία αιχμής επεξεργασίας δεδομένων με ανθρώπινη εμπειρία, η πλατφόρμα της ZeroNorth παρέχει μια σειρά λύσεων λογισμικού που βοηθούν την παγκόσμια ναυτιλία να μειώσει τις εκπομπές και να μειώσει τον αντίκτυπό της στο κλίμα, διατηρώντας παράλληλα την εμπορική απόδοσή και κερδοφορία της.

Η ZeroNorth προσφέρει μία πλατφόρμα με πολλαπλές υπηρεσίες και είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού στον κλάδο, η οποία ενσωματώνει δεδομένα μετατρέποντας τα σε  δράσεις, βελτιώνοντας το παγκόσμιο εμπόριο τόσο για ιδιοκτήτες φορτίων, πλοιοκτήτες, εμπορικούς φορείς, ναυλωτές αλλά μέχρι και προμηθευτές καυσίμων. Το λογισμικό της εταιρείας προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών που υποστηρίζουν την αλυσίδα αξίας για την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των εκπομπών CO2.