Skip to main content

«ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024»: Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στην Ελευσίνα

Σκοπός της άσκησης ήταν η εφαρμογή των Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η άσκηση για την εφαρμογή των Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης (Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Λιμενικής Αρχής – Local Contingency Plan και το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Φορέα Διοίκησης Λιμένα – Port Contingency Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ) στις 19 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Βλύχα Ελευσίνας.

Η άσκηση με τίτλο «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024», αφορούσε εικονικό περιστατικό διαρροής πετρελαιοειδών καταλοίπων στη θάλασσα κατόπιν διάβρωσης στα ύφαλα παροπλισμένου Δεξαμενόπλοιου.

Ενώ έγινε με την συμμετοχή φορέων από το Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ) η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙΠΘΑΠ) και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Αναλυτικά, στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη της ΔΙΠΘΑΠ, του Κ.Λ/Χ Ελευσίνας, τα περιπολικά σκάφη ΠΛΣ 335 και ΠΛΣ 108, το αντιρρυπαντικό σκάφος του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ ΠΠΛΣ 413, προσωπικό, καθώς και η ανάδοχη εταιρεία απορρύπανσης του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ (ΟΛΕ ΑΕ) με πλωτά φράγματα και αντιρρυπαντικά υλικά.