Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η άσκηση για την εφαρμογή των Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης (Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Λιμενικής Αρχής – Local Contingency Plan και το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης Φορέα Διοίκησης Λιμένα – Port Contingency Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ) στις 19 Φεβρουαρίου, στην περιοχή Βλύχα Ελευσίνας.
Η άσκηση με τίτλο «ΒΑΚΧΥΛΟΣ Ι 2024», αφορούσε εικονικό περιστατικό διαρροής πετρελαιοειδών καταλοίπων στη θάλασσα κατόπιν διάβρωσης στα ύφαλα παροπλισμένου Δεξαμενόπλοιου.

Ενώ έγινε με την συμμετοχή φορέων από το Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Α.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ) η Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙΠΘΑΠ) και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ.

Αναλυτικά, στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη της ΔΙΠΘΑΠ, του Κ.Λ/Χ Ελευσίνας, τα περιπολικά σκάφη ΠΛΣ 335 και ΠΛΣ 108, το αντιρρυπαντικό σκάφος του ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ ΠΠΛΣ 413, προσωπικό, καθώς και η ανάδοχη εταιρεία απορρύπανσης του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ΑΕ (ΟΛΕ ΑΕ) με πλωτά φράγματα και αντιρρυπαντικά υλικά.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












