Skip to main content

Συνάντηση Στυλιανίδη – γ.γ. του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

ΥΝΑΝΠ

ΥΝΑΝΠ: Η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες αποτελούν τη γέφυρα της Ε.Ε. με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό

H απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, που αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του IMO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με τον γενικό γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), Αρσένιο Ντομίνγκεζ.

Συζητήθηκαν οι τρόποι για την πρακτική εφαρμογή και υιοθέτηση της μετάβασης προς την ανταγωνιστική και πράσινη ναυτιλία και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη διεθνή ναυτιλιακή πολιτική, στο πλαίσιο του Οργανισμού.

Επίσης, συζητήθηκαν οι γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνει η παγκόσμια ναυτιλία και τονίστηκε η ανάγκη συμβολής όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είχε επίσης την ευκαιρία να τονίσει στον κ. Ντομίνγκεζ, ο οποίος ανέλαβε τον περασμένο μήνα ως γενικός γραμματέας του ΙΜΟ, ότι η Ελλάδα μαζί με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν τη γέφυρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Οι κ.κ. Στυλιανίδης και Ντομίνγκεζ αποφάσισαν επίσης την πλήρη συνεργασία σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΙΜΟ.