Skip to main content

Τουριστικά λιμάνια: 41 επενδυτικά σχέδια ύψους 184 εκατ. ευρώ για αναβάθμισή τους

Κεφαλογιάννη: Σημαντικό βήμα για αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 31 Ιανουαρίου 2024 η περίοδος υποβολής επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Αναβάθμιση Τουριστικών Λιμένων» της Δράσης 16931 «Τουριστική Ανάπτυξη», συνολικής δημόσιας δαπάνης €139.090.800,00, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Συνολικά υποβλήθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια από φορείς διαχείρισης τουριστικών λιμένων (μαρίνων, καταφυγίων και αγκυροβολίων), συνολικού ύψους €184.588.025,30 ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό.

Ήδη έχει ξεκινήσει η αξιολόγησή τους από το υπουργείο Τουρισμού και θα γίνει σύντομα η ένταξη όσων εγκριθούν στο πρόγραμμα.

Σε δήλωσή της, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι υλοποιείται ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του θαλάσσιου τουρισμού ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του.

Στόχος του υπουργείου, υπογράμμισε, είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού και η κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα, για αύξηση της ανταγωνιστικότητας και προώθηση της χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες θέσεις διεθνώς.

Η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας είναι στρατηγικής σημασίας για το υπουργείο, σημείωσε η κ. Κεφαλογιάννη.