Skip to main content

ΟΛΘ: Ο Μ. Βαρβιτσιώτης θα εγκαινιάσει τον νέο Σταθμό Κρουαζιέρας

ΟΛΘ/ΙΝΤΙΜΕ

Για φέτος είναι προγραμματισμένες συνολικά 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έναντι 61 το 2022

Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την παραμονή της έναρξης της φετινής- 87ης – ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τα εγκαίνια του νέου Σταθμού Κρουαζιέρας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 10 π.μ. στον προβλήτα ΙΙ του ΟΛΘ, όπου η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. έχει αναπτύξει τις εν λόγω νέες υποδομές. Υπενθυμίζεται ότι εν όψει των ταυτόχρονων ελεύσεων δυο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τις Κυριακές από τις αρχές του φετινού Ιουνίου η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ανακαίνισε την Αποθήκη 8 και τη μετέτρεψε σε νέο (δεύτερο) Επιβατικό Σταθμό. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν επεκταθεί-τριπλασιαστεί και ο νέος Σταθμός Κρουαζιέρας του ΟΛΘ διαθέτει πλήρεις υποδομές τελωνειακών ελέγχων για πολίτες εντός και εκτός Σένγκεν, «σαν αεροδρόμιο», όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά κύκλοι της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι για φέτος είναι προγραμματισμένες συνολικά 68 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έναντι 61 το 2022 και 17 το 2021, ενώ για το 2024 έχουν ήδη προγραμματιστεί 64 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, με το πρόγραμμα των αφίξεων σύμφωνα με την εταιρεία να παραμένει δυναμικό, δηλαδή αναμένεται να αυξηθούν.