Skip to main content

Υπ. Ναυτιλίας: «Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Αστακού

Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Μέσω της χρηματοδότησης θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης στο αλιευτικό καταφύγιο

Τη χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Αστακού ενέκρινε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μέσω της χρηματοδότησης θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης στο αλιευτικό καταφύγιο, η τωρινή κατάσταση του οποίου σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθιστά αδύνατη κάποιες φορές την προσέγγιση των αλιευτικών σκαφών. Στόχος είναι η άρτια λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου και ο ασφαλής ελλιμενισμός των σκαφών των επαγγελματιών ψαράδων, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα προσέγγισης και εξυπηρέτησης μεγαλύτερων και περισσότερων αλιευτικών σκαφών.

Ειδικότερα, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

  • Πλήρης κατεδάφιση υφιστάμενων παράνομων έργων και απομάκρυνση αυτών.
  • Κατασκευή τοιχίου ύψους 1,50μ. στον βραχίονα του καταφυγίου, στην εξωτερική πλευρά του καταφυγίου (ύψος στέγης 1,90μ. από μέση στάθμη θάλασσας).
  • Κατασκευή τοιχίου μεταβλητού ύψους στην εσωτερική πλευρά του καταφυγίου με τελικό ύψος στέγης 0,90μ. από μέση στάθμη θάλασσας.
  • Κατασκευή δαπέδου έδρασης των τοιχίων και πάχους 0,15μ.
  • Πλήρωση με θραυστό υλικό.
  • Κατασκευή δαπέδου καταφυγίου από σκυρόδεμα πάχους 0,15μ.
  • Κατασκευή μικρού φωτεινού σημαντήρα με σύνδεση με την γραμμή παροχής ηλεκτρικού (χωρίς τον μηχανισμό).
  • Προσθήκη στρώσης ασφάλτου κυκλοφορίας παραλιακής οδού.

Η ένταξη της πράξης είναι με τίτλο «Βελτίωση αλιευτικού καταφυγίου Αστακού» (ΑΔΑ: 9ΟΘΧ4653ΠΩ-ΦΧΜ) στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Υποπρόγραμμα Α΄: Ενίσχυση της Ναυτιλίας, της Εθνικής Λιμενικής Στρατηγικής και της Ασφάλειας και της Προστασίας στο Θαλάσσιο Χώρο (Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας και Λιμένων, Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής), που εμπίπτει στον Αναπτυξιακό Στόχο 4 «Ανάπτυξη Υποδομών», στον Άξονα Προτεραιότητας 4.3 «Λιμενικές Υποδομές».