Skip to main content

Υπουργείο Ναυτιλίας: Ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός ο Θ. Κλιάρης

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Πλακιωτάκης: Παραδίδουμε μία χώρα που φυλάει αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ

Τα καθήκοντά του ως υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέλαβε ο επίτιμος αρχηγός του  Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

«Είμαστε ήσυχοι που παραλαμβάνει αυτή την κρίσιμη  περίοδο της μεταβατικής φάσης το υπουργείο Ναυτιλίας ο Θ. Κλιάρης, που έχει στο ενεργητικό του μεγάλες επιτυχίες» τόνισε ο απερχόμενος υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Προχωρώντας σε απολογισμό του έργο του, ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια το υπουργείο Ναυτιλίας αντιμετώπισε κρίσιμες καταστάσεις και ζητήματα ασφαλείας. «Παραλάβαμε μία χώρα χωρίς θαλάσσια σύνορα και παραδίδουμε μία χώρα που φυλάει αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας και της Ε.Ε., σώζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει εξασφαλίσει ήδη χρηματοδοτήσεις πάνω από ένα δισ. ευρώ.

«Φανήκαμε συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τρεις διαδοχικές παγκόσμιες κρίσεις, την πανδημία, τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και την ενεργειακή κρίση» είπε.

Από την πλευρά του ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Κλιάρης, τόνισε ότι το κύριο καθήκον της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει τον νόμο, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της εύρυθμης λειτουργίας του κράτους και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και αξιοπιστίας στους διεθνείς εταίρους.

Απευθυνόμενος προς το προσωπικό του υπουργείου και τα στελέχη του λιμενικού, είπε ότι από την πολύχρονη θητεία του στο Λιμενικό Σώμα, πιστεύει στην ομαδική εργασία και θεωρεί ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται με συλλογική προσπάθεια και αρμονική συνεργασία.

Κάλεσε, τέλος, όλους να συμβάλλουν προς τον στόχο της αποτελεσματικής διευθέτησης των θεμάτων της αρμοδιότητάς τους.