Skip to main content

Αυξημένες επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές

Η αύξηση των επιδοτήσεων τα τελευταία 4 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δρομολογίων και των γραμμών στα άγονα νησιά των Κυκλάδων, χειμώνα - καλοκαίρι.

Αύξηση κατά 40% από το 2018 έως σήμερα παρουσιάζουν οι επιδοτήσεις των άγονων γραμμών για την κάλυψη νησιών των Κυκλάδων. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, ο συνολικός προϋπολογισμός των άγονων γραμμών το 2019 ανερχόταν ανά έτος στα 90 εκατ. ευρώ στα 130 εκατ. το 2020 και στα 138 εκατ. από το 2021 έως σήμερα.

Η αύξηση των επιδοτήσεων τα τελευταία 4 χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των δρομολογίων και των γραμμών στα άγονα νησιά των Κυκλάδων, χειμώνα – καλοκαίρι, και σε κάποιες περιπτώσεις στην εξυπηρέτησή τους με νέα πιο σύγχρονα πλοία, τονίζει σε ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Ο ίδιος προσθέτει ότι η αύξηση αυτή έδωσε στους κατοίκους των νησιών περισσότερες ευκαιρίες συγκοινωνίας, εμπορίου αλλά και αύξηση του τουριστικού προϊόντος.