Skip to main content

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: Τίμησε 20χρονο δόκιμο για το απαράμιλλο θάρρος του στο δυστύχημα των Τεμπών

Ο τιμηθείς είχε πάνω από 12 προτάσεις για επαγγελματική αποκατάσταση από Μέλη της Λέσχης.

Για το απαράμιλλο θάρρος, και την γενναιότητα που επέδειξε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, σώζοντας ανθρώπινες ζωές, τίμησε η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, τον 20χρονο Ανδρέα Αλικανιώτη, Δόκιμο Μηχανικό Εμπορικού Ναυτικού και σπουδαστή της ΑΕΝ Μακεδονίας

Στην εκδήλωση  που έγινε στην ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά είχε επίτιμο ομιλητή τον κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, και με γενικό τίτλο: Η Ελληνική Ναυτιλία σηματοδοτεί την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στα όσα έχουν γίνει κατά τα τελευταία χρόνια, και παρότι δεν είναι αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, έδειξε πλήρως ενημερωμένος τόσο για τη προσφορά της Ναυτιλίας στον τόπο μας όσο και για τις ευκαιρίες που απορρέουν από εκείνη για τη κοινωνία και την οικονομία.

Στο τέλος ο κύριος Θεοδωρικάκος δεν δίστασε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα Μέλη της Λέσχης και τους καλεσμένους τους.

Με αφορμή  την παρουσία της Πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Συνένωσις κυρίας Μελίνας Τραυλού, και υπό το πνεύμα της προσφοράς προς τη κοινωνία, ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κ. Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος συνεχάρη εκείνη, τα μέλη τους Διοικητικού Συμβουλίου καθώς φυσικά και δωρητές οι οποίοι,  μια ημέρα πριν, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, ανακοίνωσαν  δωρεά 100 γενναιόδωρων υποτροφιών της ΣΥΝ-ΈΝΩΣΙΣ σε μεταπτυχιακούς σπουδαστές για το 2023.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν Πρόεδροι σημαντικών φορέων όπως ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πατέρας, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ν.Μ.Α. κύριος Χαράλαμπος Σημαντώνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζικών κύριος Γιώργος Ξηραδάκης, ο Πρόεδρος του Προπέλλερ Πειραιά κύριος Κωστής Φραγκούλης. ο Πρόεδρος του ΑHEPA Maritime Chapter κύριος Δημήτρης Ματθαίου και ο Πρόεδρος του ICC Hellas κύριος Νίκος Βερνίκος.

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, η Μητέρα και Αδερφή του Ανδρέα Αλικανιώτη, ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. και Μελίνα Τραυλού, ο Πρόεδρος της Ν.Λ.Π. κος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος και ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. κος Γεώργιος Πατέρας.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξής τους ως προς τη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς παρέστησαν και οι χορηγοί της εκδήλωσης, κατ’ αλφαβητική σειρά :

Ο κύριος Φραγκούλης Κωστής, CEO της Franman και Πρόεδρος του Propeller Club, η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, CEO της NAVIGATOR και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, Πρόεδρος της Tsakos Group. Ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος, παρότι Χορηγός της εκδήλωσης με την Eastern Mediterranean Maritime Limited, δεν κατάφερε να παραστεί.

Πριν την έναρξη του γεύματος εργασίας το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς βράβευσε τον 20χρονο Ανδρέα Αλικανιώτη για το απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα που επέδειξε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών ως επιβαίνων στο τρένο σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Ο Δόκιμος Μηχανικός παρέστη στο γεύμα με την οικογένεια του και είχε πάνω από 12 προτάσεις για επαγγελματική αποκατάσταση από Μέλη της Λέσχης.