Skip to main content

Σε ανοδική πορεία το American P&I

Το Club και οι διαχειριστές του είναι βέβαιοι ότι τα θετικά αποτελέσματα των ανανεώσεων θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη του στην αγορά στο μέλλον.

Ανοδική πορεία σε όλα τα επίπεδα καταγράφει το American P&I Club, ενισχύοντας τη θέση του για το μέλλον. Τα έσοδα από ασφάλιστρα για τις εγγραφές του Κλάδου Ι (P&I) ήταν κατά 17% μεγαλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με ταυτόχρονη αύξηση της χωρητικότητας (tonnage) κατά 25% κατά την περίοδο αυτή. Όπως επισημαίνεται, το χαρτοφυλάκιο του κλάδου ΙΙ (FD&D) αυξήθηκε επίσης, ενώ οι εργασίες της Κλάσης ΙΙΙ (ναυλωτές) αναμένεται να αυξηθούν κατά περίπου 10% το 2023 σε σύγκριση με τους προηγούμενους δώδεκα μήνες.

Η Eagle Ocean Marine, η μονάδα σταθερού ασφαλίστρου του Club, η οποία εξυπηρετεί τους φορείς εκμετάλλευσης μικρότερων πλοίων σε τοπικές και περιφερειακές μεταφορές, είχε επίσης μια θετική περίοδο ανανέωσης, ενισχύοντας την αυξανόμενη θέση της στην αγορά.

Η κα. Δωροθέα Ιωάννου, διευθύνουσα σύμβουλος της SCB, Inc δήλωσε: «Η αύξηση των εσόδων από τα ασφάλιστρα αλλά και του tonnage κατά την πρόσφατη ανανέωση συμβολαίων αντικατοπτρίζει την αφοσίωση και τη δέσμευση των μελών μας και των διαμεσολαβητών μας σε όλο τον κόσμο. Τίποτα από όλα αυτά δεν θεωρούμε ως δεδομένο και θα συνεχίσουμε να τα κερδίζουμε με την αφοσίωση και την αριστεία μας στην παροχή υπηρεσιών, υποστηριζόμενοι φυσικά από την ενίσχυση των οικονομικών προοπτικών του Club. Ενώ οι επιχειρηματικές συνθήκες παραμένουν δύσκολες από πολλές απόψεις, το Club και οι διαχειριστές του είναι βέβαιοι ότι τα θετικά αποτελέσματα των ανανεώσεων θα επιτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη του στην αγορά στο μέλλον».

Σύμφωνα με τον Tom Hamilton, Chief Underwriting Officer της SCB, Inc, «τo American P&I γνώρισε μια θετική περίοδο ανανέωσης για το 2023. Η ετήσια χωρητικότητα που καταχωρήθηκε για κινδύνους P&I αυξήθηκε κατά 25% σε λίγο πάνω από 25 εκατομμύρια ολικούς τόνους με αύξηση του ετήσιου ασφαλίστρου σε περίπου 108 εκατομμύρια δολάρια».