Skip to main content

«Πράσινη» συνεργασία της Olympic Shipping με κέντρο ερευνών στη Σιγκαπούρη

Η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που εντάσσεται στο GCMD.

Μέλος του Παγκόσμιου Κέντρου για την Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας (GCMD) έγινε η Olympic Shipping & Management, η οποία διαχειρίζεται τα πλοία που ελέγχονται από το Ίδρυμα Ωνάση.

Το συγκεκριμένο κέντρο εδρεύει στη Σιγκαπούρη και αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσεων για την απαλλαγή των θαλάσσιων μεταφορών από τον άνθρακα και την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για το 2030 και το 2050.

Η Olympic Shipping & Management έγινε η πρώτη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που εντάσσεται στο κέντρο. Σε κοινό ανακοινωθέν οι δύο πλευρές κάνουν λόγο για μία «συμφωνία συνεργασίας με αντίκτυπο» και διάρκεια τουλάχιστον πέντε ετών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική εταιρεία θα συνεισφέρει οικονομικά στα projects του GCMD, ενώ θα προσφέρει τεχνογνωσία και πρόσβαση σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία, στηρίζοντας τις δοκιμές του κέντρου σε πράσινα καύσιμα, εν πλω δέσμευση άνθρακα και άλλες τεχνολογίες. Σημειώνεται ότι ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 18 tankers.

«Η δράση είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση του ρυθμού της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης και της απανθρακοποίησης της βιομηχανίας» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος CEO της Olympic Shipping & Management, Γιώργος Καραγεωργίου.

«Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει το στόχο της Olympic να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα από το στόλο μέχρι το 2050» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου.