Skip to main content

Κάλεσμα Πλακιωτάκη για συνάντηση ΣΕΠ – εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά

Λύση στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά, μετά το χθεσινό τραυματισμό εργαζομένου στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, αναζητά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο, το υπουργείο καλεί σε συνάντηση την προσεχή Δευτέρα 2 Μαΐου στις 17:00 τους εκπροσώπους της ΣΕΠ ΑΕ, της DPort, των σωματείων των εργαζομένων, καθώς και άμεσα εμπλεκόμενων φορέων.

Το υπουργείο διεμήνυσε ότι προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της συνάντησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένα.

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ αποφάσισε χθες βράδυ τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Το σωματείο ζητά να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

Της πρωτοβουλίας του υπουργείου προηγήθηκαν επιστολές του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλη Κορκίδη, καθώς και μεταφορέων, στις οποίες επισημαινόταν η ανάγκη να μείνει ανοιχτό το λιμάνι.