Skip to main content

Ο θάνατος του Αλ Μπαγκντάντι ήρθε την καλύτερη στιγμή για τον Τραμπ

Ο θάνατος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι δεν μπορούσε να έρθει καλύτερη στιγμή για τον Αμερικανό πρόεδρο. Αντιμέτωπος με μία έρευνα για την παραπομπή του και σφοδρή κριτική για την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι βέβαιο ότι θα επενδύσει πολλά στην αμερικανική επιχείρηση. Μία ημέρα αφότου θριαμβόλογησε τη μεγάλη νίκη του, επανήλθε σήμερα στο θέμα για να δηλώσει ότι δεν αποκλείεται να δώσει στη δημοσιότητα μέρος του βίντεο της επιδρομής.  

Το βίντεο εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει εναέρια πλάνα και ίσως πλάνα από κάμερες, οι οποίες ήταν προσαρμοσμένες στους στρατιώτες,που έλαβαν μέρος στην επιδρομή.

«Το σκεφτόμαστε. Ίσως», δήλωσε σήμερα ο Τραμπ. «Ίσως πάρουμε κάποια τμήματά του και τα δώσουμε στη δημοσιότητα», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους πέθανε «ουρλιάζοντας και κλαίγοντας», κατά τη διάρκεια επιδρομής των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη Συρία, εκπληρώνοντας τον κορυφαίο στόχο εθνικής ασφάλειας.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, αλλά τόνισαν ότι η εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μιας ομάδας που διεξήγαγε φρικαλεότητες στο όνομα μιας φανατικής εκδοχής του Ισλάμ, δεν τελείωσε.

Σε κάθε περίπτωση, για τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μία σημαντική νίκη, την οποία θα εκμεταλλευτεί εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2020 – όπως επίσης την άκαμπτη στάση του στο μεταναστευτικό και τις επιδόσεις στην οικονομία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters