Skip to main content

Ρωσία: Η Βρετανία να εγγυηθεί την ασφάλεια των διπλωματών μας

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Η Μεγάλη Βρετανία έχει καθήκον να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρώσων διπλωματών που βρίσκονται στο έδαφός της, ανέφερε την Τετάρτη το Κρεμλίνο, μετά το κάλεσμα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών για διαδηλώσεις στη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Ο Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε την Τρίτη σχετικό κάλεσμα ως απάντηση στους ρωσικούς βομβαρδισμούς του τμήματος του Χαλεπίου, στη Συρία, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.

«Πιθανότατα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει τη Συνθήκη της Βιέννης και ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι υποχρεωμένη να εγγυάται την ασφάλεια των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στο έδαφός της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.